Snel een Mediator nodig?

  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Snel beginnen
  • Betaalbaar
  • Goed bereikbaar
  • Flexibele planning

De vaststellingsovereenkomst

In de vaststellingsovereenkomst, ook wel convenant genoemd, staan de afspraken is die u heeft gemaakt met uw voormalige partner. Afspraken maken is één, maar die uitvoeren naar de geest en letter is natuurlijk een volgende stap.
In de praktijk blijkt vaak dat een afspraak voor meerdere uitleg vatbaar is. Het is aan u en uw voormalige partner om er samen uit te komen. In het verleden overlegde u ook. Ook toen kwam u er ook wel samen uit.
Toch kan zich een situatie voordoen waarbij raadpleging van een mediator voor beide partijen de beste stap is.

Maar het kan ook zijn dat u en uw partner het fijn vinden om de vaststellingsovereenkomst nog eens tegen het licht te houden, omdat er veranderingen zijn in persoonlijke omstandigheden. Of dat u zaken toch anders ziet. Ook dan is het goed om de hulp ven een mediator in te roepen. Soms is dit zelfs in de vaststellingsovereenkomst al vastgelegd.
Wiggers Mediation biedt u een unieke mogelijkheid om de drempel tot inschakeling van een mediator laag te houden. U kunt namelijk een service-abonnement nemen.

Het ouderschapsplan

Heeft u met uw voormalige partner, als ouders van uw minderjarige kind of kinderen, een ouderschapsplan gemaakt. Het is het zeker niet uitgesloten dat de uitvoering niet geheel naar
wens verloopt. U zult dan met uw voormalige partner moeten overleggen. Misschien is de conclusie dat het plan moet worden bijgesteld.
Maar ook als gevolg van persoonlijke omstandigheden van u, uw voormalige partner en/of het kind/de kinderen kan er aanleiding zijn om het plan nog eens tegen het licht te houden en bij te stellen. Dat kunt zelf doen, maar vaak is het prettig een mediator te vragen om de bijstelling te formuleren.

Nieuwe Stap

Voor gescheiden mensen

Nadat de scheiding formeel is geregeld komt er nog erg veel op mensen afkomt.

Nieuwe Stap is in januari 2012 live gegaan en het is eerste en enige online magazine dat in dagelijkse blogs aandacht besteedt aan alle zaken waar mensen ná een scheiding mee te maken kunnen krijgen.

Op de site staan inmiddels ruim 400 blogs met veel praktische én leuke tips, onder meer van partners die het initiatief ondersteunen. Er wordt aandacht besteed aan nuttige boeken en er worden regelmatig inspirerende interviews geplaatst met meer en minder bekende ervaringsdeskundigen, zoals Barry Atsma, Frènk van der Linden en Petra Vollinga.

Daarnaast kan men zelf met elkaar ervaringen uitwisselen.
De toon van Nieuwe Stap is positief en toekomstgericht “Wil je een opleiding volgen, van baan veranderen, zelf leren klussen, koken of je looks of interieur veranderen? Ga ervoor!”.

Kijk voor meer informatie op: www.nieuwestap.nl.

Kies niet voor het gevecht, maar voor het redelijke overleg!

Gratis kennismakingsgesprek

Neem binnen 24 uur contact met mij op:Neem binnen 24 uur contact met mij op:

Villa Pinedo

Voor jongeren van gescheiden ouders

Een scheiding van ouders heeft vaak grote impact op jongeren. Voor jongeren is het vaak moeilijk erover te praten.
Marsha Pinedo, kindertherapeut, heeft daarom de Stichting Villa Pinedo opgericht. De plek voor jongeren met gescheiden ouders.

Het is een jongerenorganisatie door en voor jongeren met gescheiden ouders. De organisatie heeft een jongerenbestuur en jongeren vormen de redactie. Volwassenen zijn ondersteunend aanwezig.
Jongeren weten zelf hoe ze andere jongeren met gescheiden ouders het beste kunnen benaderen en waar de behoefte ligt. Villa Pinedo pleit voor positief gedrag tussen ouders in het belang van het kind.

Via het online platform VillaPinedo.NL kunnen
jongeren met elkaar in contact komen en elkaar inspireren, hulp bieden en adviseren. Ze delen hun ervaringen via onder meer artikelen, blogs, video, gedichten en foto’s. Ook ouders kunnen terecht om advies te vragen aan getrainde jongeren over hoe zij hun eigen kinderen het beste kunnen begeleiden voor, tijdens en na het scheidingsproces.

Kijk voor meer informatie op:
www.villapinedo.nl

© 2022 | Wiggers Mediation. Alle rechten voorbehouden. | Sitemap | Disclaimer

Volg ons op Social Media